Dag van de Chemische Veiligheid

Donderdag 21 juni 2018

De Broodfabriek | Rijswijk (ZH)

Dag van de Chemische Veiligheid

Chemische stoffen zijn lastig om mee te werken. Een ongeluk zit in een heel klein hoekje. Om veilig te werken dient met allerlei aspecten rekening te worden gehouden. Of het nu gaat om het vervoeren van, opslaan van of werken met chemische stoffen.

Op donderdag 21 juni 2018 organiseert Sdu de tweede editie van de Dag van de Chemische Veiligheid. Eén dag volledig in het teken van het werken met gevaarlijke stoffen.

Bent u verantwoordelijk voor het veiligheidsbeleid bij een bedrijf binnen de chemische industrie? Bent u vervoerder van chemische of gevaarlijke stoffen of beheert u een opslag ervan? Wordt er binnen uw organisatie gewerkt met chemische en/of gevaarlijke stoffen? Dan is de Dag van de Chemische Veiligheid dè plek bij uitstek voor u! Laat u inspireren en adviseren door verhalen van experts op het gebied van:

  • Opslag van chemische en gevaarlijke stoffen
  • Vervoeren van chemische en gevaarlijke stoffen
  • Gebruik van chemische en gevaarlijke stoffen

Volg de hele dag sessies
Een reeks van ervaringsdeskundigen en experts zorgen ervoor dat u geïnspireerd weer naar huis gaat. Niet in de laatste plaats vanwege het feit dat u grotendeels uw eigen programma samenstelt. Verdeeld over meerdere sessierondes volgt u die sessies die aansluiten op uw dagelijkse praktijk. Twijfel niet langer en schrijf u vandaag nog in voor slechts € 99,- p.p. (excl. btw)

 

Werknemers werken vaak ongezond en onveilig

“Vandaag de dag is er nog steeds sprake van tekortschietende arbeidsveiligheid. Werknemers werken vaak ongezond en onveilig. Voor hen die het treft zijn de consequenties groot. Bedrijven ondervinden schade en de samenleving als geheel krijgt de torenhoge rekening gepresenteerd. Het is ons gezamenlijk belang dat wie gezond naar het werk gaat ook weer gezond en veilig thuiskomt. Alle reden om arbeidsveiligheid hoog op de agenda te zetten bij werkgevers en werknemers”, zegt Marc Kuipers, inspecteur-generaal van de Inspectie SZW. Op dinsdag 17 april publiceerde de Inspectie SZW de Staat van arbeidsveiligheid. De realiteit achter de cijfers over arbeidsongevallen en beroepsziekten.

Jaarlijks overlijden er tussen 50 en 70 werknemers als gevolg van een ongeval op het werk. In 2017 stijgt het aantal ongevalsonderzoeken door de Inspectie SZW met 7 procent naar ruim 2.500. In 2016 overlijden meer dan 4.000 werknemers als gevolg van een beroepsziekte.  Lees het hele rapport >>