Dag van de Chemische Veiligheid

Donderdag 20 juni 2019

De Broodfabriek, Rijswijk (ZH)

Sprekers

Plenaire sprekers

 • Maayke Maas-Cooymans
  Advocaat en partner Ploum

  Maayke (1972) is in 1997 afgestudeerd in Utrecht. Ze heeft ervaring opgedaan bij achtereenvolgens Trenité Van Doorne, De Brauw Blackstone Westbroek en Simmons & Simmons. In 2008 is zij bij Ploum gestart als advocaat en partner.

  Maayke is actief op de gebieden omgevingsrecht, ruimtelijk bestuursrecht/projectontwikkeling (Wro, Woningwet, bestemmingsplanprocedures etc.) en milieurecht in de breedste zin; IPPC/RIE, afvalstoffen, reach, MER-procedures, milieuverslaglegging, emissiehandel, omgevingsvergunningenprocedures/BBT en handhaving,Seveso/Brzo 2015, algemeen bestuurs(proces)recht, en staatsrecht (waaronder de openbaarheid van overheidsinformatie) en regulatory/compliance. Zij is lid van team energie en team Brzo van Ploum. Daarnaast publiceert ze regelmatig en is ze redacteur van diverse bestuurs- en omgevingsrechtelijke uitgaven bij Sdu, Kluwer en VNG.

  Maayke doceert aan de Erasmus Universiteit Rotterdam, OSR Utrecht, Sdu opleidingen en geeft pleittrainingen en inhousecursussen. Maayke is rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Zeeland-West-Brabant (meervoudige milieuzaken). Recent is Maayke uitgeroepen tot ‘Best Lawyer Regulatory Practice’.

 • Paula Bohlander
  Programmamanager van de PGS-beheerorganisatie

  Paula Bohlander is Programmamanager van de PGS-beheerorganisatie. De PGS-beheerorganisatie is sinds 2008 in het beheer van NEN (het Nederlands Normalisatie-instituut). Vanaf het begin is zij betrokken bij de PGS. Voor die tijd heeft zij bij NEN verschillende nationale en internationale normalisatie trajecten ondersteund, met name op het gebied van oppervlaktebehandeling (verf, metallieke deklagen etc.) en biobrandstoffen. Paula Bohlander is afgestudeerd als chemicus aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.